Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 31-01-2023

Hvordan fungerer en opsigelse?

Hvordan fungerer en opsigelse


Hvis du har et arbejde, og du ikke længere er interesseret i at arbejde det pågældende sted, skal du indsende en opsigelse til din chef. I opsigelsen forklarer du, at du siger dit job op. Det behøver ikke være en lang opsigelse, og den behøver faktisk ikke indeholde særlig meget information. Det er dog vigtigt, at du informerer din arbejdsplads om din opsigelsesdato. Ofte vil din kontrakt have specificeret, hvor langt dit opsigelsesvarsel er.


Sådan skriver du en opsigelse


Det er altid en god idé at skrive et fint opsigelsesbrev. Det efterlader nemlig din arbejdsplads med et godt indtryk af dig - og det er ofte vigtigt. Det kan nemlig være, at du gerne vil have en anbefaling fra dem i fremtiden. 


Når du skriver sådan et brev, kan du vælge selv at skrive det. Der findes flere eksempler på forskellige opsigelsesbreve online, som du kan drage inspiration af. Her vil du også kunne finde skabeloner, som du bare kan udfylde. 


Hvis du synes, at det virker svært selv at skrive brevet, kan du få hjælp til det online. Det kan for eksempel være via de skabeloner, som findes på forskellige sider. Du kan dog også betale dig fra det. Mange sider tilbyder, at du bare kan udfylde en formular, og så vil du modtage et opsigelsesbrev online, som du kan bruge.


Det skal din opsigelse inkludere


Det er dog ofte en god idé selv at skrive dit brev, da det vil gøre det mere personligt. 


Det er vigtigt, at dit brev indholdet dags dato, så modtageren kan se, hvornår de har modtaget det. Du skal nemlig også skrive, hvornår du siger op fra. Ofte vil du have en måneds varsel, men det kan variere afhængig af din arbejdsplads. 


Du skal sørge for at skrive, hvem modtageren er. 


De første sætninger skal gøre det tydeligt, at du siger op. Derefter kan du eventuelt skrive lidt, om at du har nydt din tid på arbejdspladsen og forklare, hvorfor du siger op - for eksempel hvis du skal flytte eller har fået nyt job. Det behøver du dog ikke. 


Hvis du gerne vil være ekstra behjælpelig, kan du skrive, at du godt kan hjælpe din arbejdsplads med at oplære din erstatning. Men igen - det er ikke nødvendigt. 


Du skal afslutte brevet med en hilsen og en ordentlig underskrift. 


Det er vigtigt, at dit opsigelsesbrev er høfligt og professionelt lige meget hvilke omstændigheder, som du siger op under. 


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk