Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 15-03-2023

Hvad er XBRL?

XBRL er en forkortelse for eXtensible Business Reporting Language, som er en standard for elektronisk udveksling af finansielle oplysninger mellem virksomheder og myndigheder. XBRL kan betragtes som et sprog eller en protokol, der bruges til at beskrive og udveksle data på en standardiseret måde.

XBRL gør det muligt for virksomheder at rapportere finansielle oplysninger på en mere effektiv og ensartet måde, og for myndigheder at behandle disse oplysninger mere automatiseret. Standarden er udviklet af en international organisation, XBRL International, og er blevet vedtaget af flere lande verden over, herunder Danmark.

Det, der gør XBRL særligt, er, at det gør det muligt for data at blive struktureret på en måde, der er let forståelig for både mennesker og computere. XBRL bruger en hierarkisk struktur til at organisere data i forskellige niveauer, og det muliggør også at tilføje metadata til dataene, som forklarer, hvad de forskellige oplysninger betyder.

XBRL anvendes primært i finanssektoren og regnskabsbranchen, hvor det bruges til at indsende årsregnskaber, skatterapporter og andre finansielle rapporter. Standarden har også potentiale til at blive brugt i andre sektorer, hvor der er behov for at udveksle strukturerede data.

Selvom XBRL kan virke komplekst ved første øjekast, er det faktisk en meget nyttig standard, der kan gøre rapportering og udveksling af finansielle oplysninger mere effektiv og automatiseret. XBRL kan også hjælpe med at øge gennemsigtigheden i finanssektoren og gøre det lettere at analysere og sammenligne data på tværs af virksomheder og lande.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk