Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 19-12-2022

Hvad er WordPress?

WordPress er et af de mest populære Content Management Systems (CMS) der findes på markedet, det bruges til at bygge hjemmesider i.

Det er nemt at komme i gang, og er som udgangspunkt gratis software og der findes massere gratis temaer og plugins til systemet.

Derfor er det muligvis også et af de mest fleksible systemer til at opbygge en hjemmeside i.

Afhængigt af hvordan hjemmesiden skal se ud og hvad den skal kunne kan det være nødvendigt at installerer plugins som koster penge.

Fordele ved WordPress

Det er næsten altid muligt at finde et billigt eller gratis plugin & tema der dækker dine behov. Skulle det være tilfældet at du har special ønsker til din WordPress hjemmeside, så koster det ofte ikke meget at udvikle til WordPress.


Ulemper ved WordPress

Lige som alt andet software er det også vigtigt at holde din WordPress installation ved lige. Gør du ikke det så øger du chancen for at din hjemmeside bliver hacked/inficeret. 
Du kan med fordel installerer f.eks WordFence sikkerheds plugin som øger sikkerheden på din WordPress installation med yderligere firewall. Derudover kan det være en god idé at sætte din WordPress til at autoopdaterer så du altid er up2date.
Sidst men ikke mindst, husk backup! (Din hosting udbyder tilbyder det givetvis)


Historien bag WordPress

Oprindeligt startede WordPress som et blog system der var bygget på b2/cafelog, et andet blog system hvis udvikling var stoppet.
Det var Matt Mullenweg og Mike Little der i 2003 gik sammen om første version af systemet.
Sidenhen blev det muligt både at installerer plugins og temaer, hvorefter systemet tog fart og det blev muligt at bygge hvad som helst i WordPress.
Grundet systemets alsidighed ses alt ligefra webshops til bookingsystemer i dag i WordPress.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk