Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 21-03-2023

Hvad er Udskudt Skat?

Udskudt skat er en skatteplanlægningsmetode, der kan være en fordel for nogle mennesker. Men hvad betyder det egentlig, og hvordan fungerer det?

Udskudt skat er en strategi, hvor man udsætter betalingen af skatter på investeringer, indtil man tager gevinsten eller trækker pengene ud. Det kan give en række fordele, som for eksempel at man kan nyde godt af investeringernes afkast, mens man undgår at betale skat på dem med det samme.

Det er vigtigt at bemærke, at udskudt skat ikke betyder, at man undgår skat fuldstændigt. I stedet betaler man skatten på et senere tidspunkt, når man tager gevinsten eller trækker pengene ud. Men hvis man tror, at man vil have en lavere indkomst eller betale en lavere skattesats senere, kan det være en fordel at udskyde betalingen.

En anden fordel ved udskudt skat er, at man kan nyde godt af renters rente-effekten. Det betyder, at ens investeringer kan vokse hurtigere, da man ikke betaler skat på afkastet hvert år.

Det er dog også vigtigt at bemærke, at der er ulemper ved udskudt skat. For eksempel kan man ikke altid forudsige fremtiden, og hvis ens indkomst stiger eller skattesatserne ændres, kan man ende med at skulle betale mere i skat senere.

En anden ulempe ved udskudt skat er, at man ikke kan bruge pengene, der er bundet op i investeringen, før man trækker dem ud. Hvis man har brug for pengene tidligere, kan man blive tvunget til at sælge investeringen tidligt og betale skat på gevinsterne.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk