Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 21-03-2023

Hvad er SU?

Statens Uddannelsesstøtte (SU) er en af de vigtigste støtteordninger, som danske studerende kan få, når de tager en videregående uddannelse. Det er en økonomisk støtte, som kan hjælpe med at dække nogle af de udgifter, der opstår, når man studerer, og som mange studerende er afhængige af for at kunne klare sig igennem deres uddannelse.

SU er en månedlig ydelse, som man kan modtage i op til 7 år, mens man studerer. Ydelsen er skattefri og bliver udbetalt månedligt, som et fast beløb. Størrelsen af SU'en afhænger af flere faktorer, herunder om man bor hjemme eller ude, og om man har børn eller ej.

For at være berettiget til SU skal man være fyldt 18 år, have dansk statsborgerskab eller have boet i Danmark i mindst 5 år, og så skal man være optaget på en uddannelse, der giver ret til SU. Der er også visse krav til, hvor meget man må arbejde ved siden af studierne, hvis man vil modtage SU. Hvis man arbejder for meget, kan det nemlig påvirke ens SU-sats.

Det er vigtigt at bemærke, at SU'en ikke er en gave. Det er en støtteordning, som man som studerende har ret til, hvis man opfylder de nødvendige krav. Det betyder også, at man som modtager af SU har et ansvar for at bruge pengene fornuftigt og kun til det formål, de er tænkt til – nemlig at hjælpe med at dække udgifter i forbindelse med ens uddannelse.

SU'en er en afgørende støtteordning, som har haft en stor betydning for mange studerende i Danmark. Selvom der kan være debat om dens fremtidige form og størrelse, er det vigtigt at huske, at SU'en er en hjælp, som har gjort og fortsat gør en forskel for mange unge, der ønsker at tage en videregående uddannelse.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk