Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-01-2023

Hvad er selskabsskat?

Hvad er selskabsskat? 


Selskabsskat dækker over al den skat, som kapitalselskaber betaler til staten. Selskabsskat minder på mange måder om personskat, men hvor du betaler personskat på baggrund af, hvor store indtægter du har, betaler du udelukkende selskabsskat af dét overskud, du har i din virksomhed. Satsen for selskabsskat reguleres løbende af staten, og derfor varierer den ofte fra år til år. I 2020 lå satsen på 22%, og det samme gjorde sig gældende for de følgende år. 


Hvorfor skal virksomheder betale selskabsskat? 


Det er pålagt visse virksomheder at betale selskabsskat af samme årsag, som det er pålagt dig at betale personskat. Både virksomheder og privatpersoner betaler SKAT for, at det danske velfærdssamfund kan overleve og for, at vi for eksempel fortsat har adgang til gratis uddannelser og et gratis sundhedssystem. Hvis alle de danske virksomheder ophørte med at betale selskabsskat, ville der mangle milliarder i statens årlige regnskab. Og hvis din virksomhed ikke betaler selskabsskat, vil samme virksomhed få påmindelser, indtil skatten er betalt. 


Hvilke virksomheder skal betale selskabsskat? 


Det er ikke alle virksomheder, der er pålagt at betale selskabsskat. Som udgangspunkt er det kun aktieselskaber, anpartsselskaber og kapitalselskaber, der betaler netop denne form for SKAT. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale selskabsskat eller ej, kan du altid kontakte skattestyrelsen og få svar på dine eventuelle spørgsmål. 


Hvornår skal min virksomhed betale selskabsskat? 


I Danmark er der to årlige frister for indbetaling af selskabsskat, der gælder alle danske virksomheder. Fristerne har i lang tid ligget på d. 20. marts og d. 20. november. Selskabsskatten betales på baggrund af virksomhedens estimat for overskuddet i det pågældende regnskabsår, og udover de to frister kan du d. 1. februar hvert år indbetale en tredje og frivillig rate for accontoskat. 


Hvordan betaler jeg selskabsskat? 


Du betaler selskabsskat nogenlunde på samme måde, som du betaler personskat, nemlig ved at logge ind på skat.dk. Når du har logget ind, vil du blive guidet igennem processen, og skattestyrelsens medarbejdere sidder på alle hverdage klar til at hjælpe dig, hvis du får problemer undervejs. Det vigtigste er, at du er ude i god tid. Første gang du skal betale selskabsskat, kan du med fordel logge ind en måneds tid før fristen. Så er du sikker på, at du når at få styr på, hvordan du gør, før fristen udløber. 
  

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk