Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 21-03-2023

Hvad er Rykker?

Rykker er en betegnelse, som ofte bruges i forbindelse med økonomi og pengeforhold. Det kan både dreje sig om at rykke en regning eller faktura, eller det kan handle om at rykke penge fra en person eller virksomhed.

At rykke en regning eller faktura betyder kort sagt, at man sender en påmindelse til den person eller virksomhed, som skylder penge. Dette kan ske enten via brev, e-mail eller telefonisk. Det er en helt normal procedure, som bruges af både små og store virksomheder, når deres kunder ikke betaler til tiden.

Når man rykker penge fra en person eller virksomhed, kan det være, fordi man har aftalt en betaling, som ikke er blevet overholdt. Det kan også være, at der er tale om en gæld, som skal inddrives. I så fald vil rykkeren typisk være en inkassovirksomhed eller en advokat.

Det er vigtigt at huske på, at man ikke må rykke for penge på en ulovlig eller krænkende måde. Man må eksempelvis ikke true med vold eller true med at offentliggøre personlige oplysninger om den, man rykker. Det kan i så fald få alvorlige konsekvenser.

Hvis man modtager en rykker, bør man altid reagere på den hurtigst muligt. Det er vigtigt at undersøge, om der er fejl i regningen eller fakturaen, og om man rent faktisk skylder pengene. Hvis man skylder pengene, bør man betale så hurtigt som muligt, for at undgå yderligere rykkere og gebyrer.

Alt i alt er rykker en helt normal del af det økonomiske liv, som man ikke behøver at være bange for. Det er vigtigt at huske på, at rykkeren også bare er en person, som udfører sit job, og at man altid kan tage kontakt og få en dialog omkring betalingen. På den måde kan man undgå unødige misforståelser og problemer.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk