Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 31-01-2023

Hvad er Ripple?

Hvad er Ripple?


Ripple er et betalingssystem. Mange forveklser Ripple med en kryptovaluta, og det er også korrekt, at der er en kryptovaluta knyttet til Ripple, denne hedder XRP.

Ripple har været konceptualiseret siden 2011 og understøtter overførsler og transaktioner af stort set alle værdi-enheder, både kryptovaluta og mere officielle valutaer


Et mindre komplekst system


En af fordelene ved Ripple er infrastrukturen, hvor banker og andre globale betalingsnetværk kan være meget komplicerede, have høje gebyrere og lange transaktionstider, så er Ripple meget mindre komplekst og lige så billigt som overførsel af almindelig data, hvilket giver en mere problemfri, hurtigere og mere omkostningseffektiv service for både banker og borgere. 


Populært og stabilt


Ripple benyttes i dag af mange store virksomheder, som f.eks. American express, men også af banker og offentlige institutioner. Når der er tale om kryptovaluta og krypto-markedet ses dette ofte som meget volatilt og ustabilt, da det er et decentraliseret system. F.eks. kan kryptovaluta ofte ændres meget fra dag til dag. Her adskiller Ripples kryptovaluta XRP sig, da man fra start af har udgivet hele valutaen og altså ikke har givet mulighed for at mine yderligere valuta som kendt ved f.eks. bitcoin, som kan have en mere foranderlig kurs. Det giver en valuta, der virker mindre decentraliseret og stabil, hvorfor den også er mere populær blandt banker og offentlige institutioner. 


Sådan hænger Ripple, XRP, XRP Ledger og RippleNet sammen


I dagligdags tale er der mange, der bruger betegnelsen Ripple, når de egentlig taler om kryptovalutaen XRP - og det kan være med til at forvirre, når man forsøger at forstå alle de nye begreber.

 Når der er tale om Ripple er der 4 ting, du skal vide  • Ripple er selskabet der står bag XRP, XRP Ledger og RippleNet

  • XPR er den kryptovaluta der er blevet skabt på en blockchain baseret protokol

  • Protokollen hedder XRP Ledger

  • RippleNet er uafhængig af både kryptovaluta og protokol. RippleNet er selve Ripple’s hovedprodukt og består af betalingsnetværket, der er skabt for at give mulighed for hurtigere og lettere betalinger. 


Hvem står bag Ripple?


Bag Ripple står de tre stiftere Jed McCaleb, David Schwarts og Arthur Britto samt Chris Larsen, som sammen med de 3 andre stiftede selskabet NewCoin i 2012. I 2012 blev det også for første gang muligt at købe den valuta, som i dag er tæt forbundet med Ripple og RippleNet, nemlig XRP

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk