Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 06-03-2023

Hvad er OCR?

Hvad er ocr? 


OCR teknologi står ganske kort, eller langt, for Optical Character Recognition. Det er en teknik der kan beskrives som en digitalisering af den data du har liggende, som kan være alt lige fra en tekst til en fil til et billede eller lyd. Et meget godt eksempel er ved bilag hvor der eksempelvis skal overføres en kvittering til regnskabet. Du kan selvfølgelig taste den ind manuelt eller skrive en notits om at den ligger i den fysiske mappe på hylden, men du kan også anvende OCR teknologi, der kan genkendte tegn og data, hvorefter det overføres til et regnskabssystem. 


Kan samarbejde med alle enheder 


Som det så mange gange er med den absolut nyeste teknologi, så er det ikke nemt at få nye systemer til at skulle samarbejde med alle dine enheder. Særligt er det tit således, at den software der virker på IOS ikke virker på android styresystemer og omvendt. Det er dog ikke enhedsbestemt hvis du ønsker at bruge OCR. Så har du både en IOS telefon og en Microsoft computer med windows eksempelvis, så er der ingen problemer med at få OCR til at virke til at skulle overføre data til enhederne. Endda er det heller ikke svært eller noget problem efterfølgende, at skulle overføre allerede OCR genkendt data fra en enhed til en anden, præcis som du ville dele andre former for filer eller billeder. 


Særligt smart til regnskabet 


Det er særligt fordelagtigt at bruge OCR  til regnskabet i virksomheden, både fordi at det er smart, men også fordi, at det nu bliver lovpligtigt at bogføringen skal digitaliseres for at kunne godkendes. Når du vælger at bruge OCR til at indføre eksempelvis bilag, kvitteringer eller andet fysisk som du gerne vil have digitaliseret, så sparer du end masse tid, frem for hvad du skulle bruge hvis ikke du have en software med OCR teknologi. Der findes flere gratis muligheder for at anvende OCR, altså teknologien der tager billede til en tekst og eventuelt også til en PDF fil efterfølgende. Dog anbefales det, hvis du skal lave lidt større regnskaber, at du køber en software der er tip top og hvor der eventuelt er noget supervision på, såfremt der skulle opstå problemer. Så slipper du også for reklamer og forstyrrelser når du skal arbejde. 


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk