Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 28-12-2022

Hvad er NETS?

NETS er et nordisk firma med hovedsæde i Danmark, der leverer betalingsløsninger og informationsservices. Du har sikkert allerede set nogle af NETS' løsninger; det er nemlig dem, der står for bl.a. NemID. Derudover bruger mange virksomheder NETS til at klare betalingen mellem kunde og webshop.
Udover online betaling og NemID står NETS også for digitale løsninger i fysiske butikker. Det gælder primært kortterminaler, hvor NETS tilbyder Dankort-aftaler. 

NETS står dog ikke kun for digitale løsninger for butikker og privatpersoner; virksomheder kan også få hjælp til signering, identifikation, arkivering og en masse mere. 

Hvad tilbyder NETS?

NETS tilbyder mange forskellige digitale løsninger både til butikker, private og virksomheder. Nogle af de mest populære inkluderer:

  • Dankortterminaler
  • Betalingsservice
  • NemID

Der findes dog en masse andre løsninger, som NETS tilbyder. Dem kan du læse mere om på NETS egen hjemmeside.

Dankortterminaler

Hvis du som butik vil gøre det muligt for dine kunder at betale med Dankort, skal du have fat i en Dankortterminal. For at få en Dankortterminal i virksomheden, indgår man en aftale med NETS. Her skal man betale et lille gebyr, hver gang terminalen bliver brugt. 

Det samme gælder, hvis kunder skal have mulighed for at betale med kort på webshoppen. Man kommer altså ikke rigtigt udenom at betale et lille gebyr, medmindre ens kunder udelukkende betaler med kontanter. 

For privatpersoner er Dankort dog oftest at foretrække, da det er gebyrfrit. For dine kunder koster det altså ikke noget at bruge kortet.
Derudover er Dankortet for nylig blevet kontaktløs, hvilket betyder, at man blot kan lægge sit kort på terminalen for at betale – man behøver ikke taste pinkoden hver gang. Derfor foretrækker mange at bruge Dankortet.

Betalingsservice

Hvis du som privatperson har et abonnement hos f.eks. et fitnesscenter, et magasin eller noget tredje, er det muligt at tilmelde sig betalingsservice via sin bank. Det betyder, at betalingen automatisk bliver trukket, så du ikke skal være nervøs for at glemme at betale. 

NemID

NemID er så stille ved at blive erstattet af Mit-ID på forskellige offentlige hjemmesider. Tidligere blev NemID brugt på f.eks. Borger.dk for at give borgerne en sikkerhed på nettet og for at sørge for, at det kun er den enkelte borger, der kan logge ind på deres konti. 

NemID gør ligesom de fleste log-in-løsninger brug af et bruger-id og en adgangskode, men dét, der gør NemID ekstra sikkert, er nøglekortet, der består af unikke koder. Nøglekortet kan både fås fysisk og som app. 

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk