Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 25-01-2023

Hvad er momsindberetning?

Hvad er momsindberetning?


Alle virksomheder, både store og små, skal indberette moms til SKAT - dette kaldes momsindberetning. Hvis du ejer en virksomhed, som sælger varer eller ydelser, så skal du indberette moms. Hvor meget en virksomhed omsætter afhænger af, hvor ofte momsindberetningen skal foregå.


Momsindberetning er en afgørende del af omsætningen for virksomhedsejere, og det er vigtig, at det bliver indberettet korrekt hver gang, ellers kan man ende med at skulle betale i renter.


Hvem skal indberette moms?


En momsindberetning er, som navnet angiver, den indberetning, som en virksomhed skal angive på SKAT.dk. Indberetningen er en samlet udretning af virksomhedens købsmoms og salgsmoms. Købsmomsen er tallet, som dækker over alle services og vare, som der er blevet købt til virksomheden. Salgsmomsen dækker over de varer eller ydelser, som din virksomhed har solgt. 


Momsindberetning er noget, som alle virksomheder skal gøre hvert eneste år. Hvis du driver en virksomhed, som sælger en varer eller yder en form for service, så er det lovpligtigt at indberette moms. Det er en pligt for stort set alle virksomheder at indberette moms til skattestyrelsen. I enkelte tilfælde kan man dog blive undtaget. 


Momsindberetning skal ske på SKAT.dk


Måden du indberetter moms på er via TastSelv på SKAT.dk. Momsindberetning skal ske under feltet TastSelv Erhverv. Her skal du indtaste relevante beløb relateret til din virksomheds omsætning, som dernæst beregner, hvor meget du skal betale i moms.


Momsindberetning er lovpligtigt for stort set alle slags virksomheder, dog er der enkelte, som undtages fra at lave momsindberetning. Du kan eksempelvis blive fritaget, hvis du ikke sælger for mere end 50.000 kroner årligt. Hvis du ikke sælger for mere end det beløb, så er det valgfrit, om du vil indberette dine køb og salg eller ej. 


Hvor ofte sker en momsindberetning?


Hvor ofte du skal indberette moms afhænger af, hvor meget din virksomhed omsætter. Hvis du har en stor omsætning, så skal du lave momsindberetning oftere end, hvis omsætningen er lav. Nogle virksomheder indberetter moms månedligt andre hvert kvartal. Nogle virksomheder har kun momsindberetning hvert halve år, da deres omsætning ikke er særlig stor.


Følgende regler gælder for hvor grænsen for momsindberetning går:  • Hvis virksomhedens omsætning er på 0-5 millioner kroner, så skal du indberette moms hvert halve år.

  • Hvis virksomhedens omsætning er på 5-50 millioner kroner, så skal du indberette moms hvert kvartal. 

  • Hvis virksomhedens omsætning er på over 50 millioner kroner, så skal du indberette moms hver måned. 


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk