Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 26-01-2023

Hvad er Litecoin?

Hvad er Litecoin?


Den 31. oktober 2008 var der en ukendt person, der gik under pseudonymet Satashi Nakamoto, der opfandt en virtuel form for valuta kaldet Bitcoin, der gik udenom de finansielle markeders almindelige pengesystem. Denne virtuelle valuta kunne købes og sælges af almindelige mennesker via et open source betalingsnetværk, og dens værdi var baseret på udbud og efterspørgsel. I 2011 blev den lignende virtuelle "kryptovaluta" Litecoin (forkortet LTC) udviklet og lanceret på kryptovaluta markedet af en tidligere udvikler hos Google. Begge virtuelle valutaer har stor succes på kryptovalutamarkedet, men kan have store udsving på daglig basis i værdi, hvor de kan svinge mellem 5-10 %. 


En valuta mellem mennesker


Disse nye former for virtuel valuta var ment af udviklerne til at skulle være et mere ligeværdigt valuta transaktionssystem mellem mennesker, og ideen var at gå udenom bankernes renter, regler og gebyrer. Da denne form for valuta kom frem, blev den spået en stor fremtid og sås som et pengesystem, der ville erstatte vores nuværende monetære system. Dette blev dog ikke tilfældet, og der er også en begrænsning på, hvor mange bitcoins og Litecoins, der kan produceres i alt. 


Hurtig overførsel 


Denne form for kryptovaluta kan overføres meget hurtigt og har nogle lave transaktionsgebyrer. Disse to ting har medført, at denne valuta har haft en stor succes på det finansielle marked for kryptovaluta. Litecoin blev lanceret i 2011


Der findes nu mange forskellige kryptovalutaer på markedet, hvoraf Litecoin er en del af dette betalingsnetværk. Det er et netværk, der har navnet blockchain, som udgør hele basis fundamentet for handelen med krypto valuta. Her er det udbuddet og efterspørgslen blandt dem, der indgår i netværket, som afgør værdien af Litecoins og andre kryptovaluaer, og dermed er bankerne sat ud af spillet i dette finansielle system. 


Er der forskel på Litecoin og Bitcoin?


Hvis man skal handle med kryptovaluta kan man spørge sig selv, hvilken valuta der er bedst: Litecoin eller Bitcoin eller noget helt tredje? De ligner teknisk set hinanden, men har også store forskelle. Litecoin bliver overført fire gange så hurtigt som Bitcoin. Denne øgede overførselstid gør, at Litecoin kan få flere overførsler igennem og dermed opnå en større værdi. Når dette så er sagt, havde Bitcoin pr. 2018 stadig den højeste værdi målt i per "coin". 


I mængden af coins, der kan produceres, slår Litecoin Bitcoin med flere længder, idet der kan produceres 84 millioner mod 21 millioner Bitcoins. En Litecoins værdi svinger meget på dagsbasis, så søg gerne på dagsværdien, hvis du gerne vil vide mere om dens aktuelle værdi. 


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk