Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 05-02-2024

Hvad er Langfristet gæld?

Langfristet gæld refererer til en form for gæld, hvor tilbagebetalingen af det lånte beløb forventes at finde sted over en længere tidsramme, normalt mere end et år fra det tidspunkt, hvor gælden blev oprettet. Denne type gæld bruges ofte af virksomheder og enkeltpersoner til at finansiere større investeringer, projekter eller køb, hvor det ikke er praktisk at betale hele beløbet med det samme.

Nogle eksempler på langfristet gæld inkluderer pantelån til køb af fast ejendom, langfristet gæld udstedt af virksomheder for at finansiere deres drift eller investeringer, og langfristet studielån til uddannelse. Låntageren forpligter sig til at foretage regelmæssige tilbagebetalinger af hovedstolen og renterne i løbet af låneperioden, der normalt kan strække sig over flere år eller endda årtier.

Fordelen ved langfristet gæld er, at det giver låntageren mulighed for at sprede betalingerne over tid, hvilket kan gøre større investeringer eller køb mere overkommelige. Imidlertid kan det også medføre højere samlede renteomkostninger i forhold til kortfristet gæld på grund af den længere låneperiode.

Langfristet gæld er ofte vigtig for finansieringen af store projekter, virksomhedens vækst og uddannelse, men det kræver en nøje budgettering og håndtering af låneforpligtelserne for at undgå økonomiske problemer.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk