Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 25-01-2023

Hvad er inkasso?

Hvad er inkasso?


Hvis en virksomhed mener, at nogen skylder dem penge, vil personen blive sendt til inkasso. Det betyder egentlig bare, at virksomhedens inkassoafdeling eller et eksternt inkassofirma har fået ansvaret for at inddrive gælden. Inkassofirmaet vil tage kontakt til den, der skylder penge, for at finde en løsning, hvorpå gælden kan blive betalt. 


Hvis man bliver sendt til inkasso, og man ikke selv mener, at man skylder penge, er det vigtigt, at man med det samme fortæller det til inkassofirmaet. 


Hvordan fungerer inkasso, hvis du skylder penge?


Skylder du en virksomhed penge, vil du altid modtage en inkassovarsel i form af en sidste rykker. Herefter har du mindst 10 dage til at betale pengene tilbage uden at skulle betale ekstra. Bliver din sag sendt til inkasso, vil du nemlig ende med at skulle betale flere penge. 


Når først sagen er sendt til inkasso, vil du modtage et brev fra den virksomhed, der nu har ansvaret for at inddrive din gæld. Inkassofirmaet vil herefter prøve at finde en løsning, hvorpå du kan betale det, du skylder. Det vil ofte være i form af en afdragsordning, hvor du betaler en del af beløbet hver måned. Inkassofirmaet tager kontakt til dig, og de har også mulighed for at dukke op ved dit hjem, når blot det er varslet i god nok tid. 


Hvis inkassofirmaet ikke kan komme i kontakt med dig, eller hvis du ikke overholder tilbagebetalingsaftalerne, kan inkassofirmaet sende sagen i fogedretten. Fogedretten kan oprette dig i RKI-registeret, hvilken har stor betydning for dine fremtidige lånemuligheder.


Hvad hvis du ikke skylder penge?


Bliver du kontaktet af et inkassofirma, selvom du mener, at du ikke skylder penge, skal du hurtigst muligt gøre inkassofirmaet opmærksom på dette. Herefter skal inkassofirmaet kunne dokumentere, at du skylder penge. Hvis inkassofirmaet ikke er i stand til at dokumentere gælden, vil gælden kunne bortfalde. 


Hvornår må du sende andre til inkasso?


Der er nogle faste regler for, hvordan du må håndtere en dårlig betaler. Du må egentlig sende så mange rykkere, du vil, så længe der ikke er rykkergebyr på rykkerne. Rykkere med rykkergebyr må du maksimalt sende 3 af, og der skal være minimum 10 dages mellemrum mellem rykkerne. Rykkergebyret på disse rykkere må højest være på 100 kr. pr. rykker. Herefter skal du sende en inkassovarsel, hvorefter modtageren har 10 dage til at betale sin gæld. Herefter kan sagen sendes til inkasso. 

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk