Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 31-01-2023

Hvad er indsigelse?

Hvad er indsigelse?


En indsigelse er, når man er i protest mod noget, man ikke er enig i. Ofte bruges udtrykket i den økonomiske verden, hvis der for eksempel er blevet trukket penge på ens konto, som man ikke er enig i skulle trækkes. Det er dog vigtigt at huske, at en indsigelse er et officielt dokument, og du skal kunne bevise, hvorfor du mener, der skal gøres indsigelse (altså hvorfor du mener, pengene ikke skal trækkes på dit kort).


Hvordan opdager jeg, at jeg skal gøre indsigelse?


Det er vigtigt, man husker at tjekke sin konto ofte (både som privatperson og som virksomhed), så man hele tiden ved, om ens penge bliver trukket, som de skal på ens konto. Du vil nemt kunne opdage et misbrug af dit kort, hvis du ofte tjekker din konto og ved, hvad du bruger dine penge på. Så kan du nemlig hurtigt reagere, hvis der skulle opstå nogle mærkelig transaktioner på dit kort.


Hvornår skal jeg kontakte banken?


Det er vigtigt, at du kontakter din bank hurtigst muligt, når du opdager, at der er blevet foretaget mærkelige transaktioner på dit kort. Du har nemlig en frist på 14 dage fra at transaktionen er blevet foretaget til, at du skal have haft kontaktet din bank. Du har nemlig ikke officielt foretaget dig en indsigelse, hvis du ikke har haft kontakt til din bank. Når du skal kontakte banken, skal du have nogle oplysninger klar, så de kan hjælpe dig bedst muligt.


Disse oplysninger skal du have parat:  • NemID / MitID

  • CPR-nummer

  • Kortnummer på det kort, der er blevet foretaget en forkert transaktion på

  • Dokumentation på, at transaktionen er forkert


Med disse oplysninger kan banken hjælpe dig bedst muligt med din indsigelse.


Det kan du gøre, inden du foretager indsigelse


Inden du vælger at foretage dig en indsigelse, skal du dog have snakket med den virksomhed, som du mener har trukket for mange penge på dit kort. Dette gælder selvfølgelig ikke, hvis du mener, dit kort er blevet misbrugt - for eksempel i form af svindel. Men hvis du mener, at et rejseselskab for eksempel har trukket for mange penge på din konto, og de ikke vil overføre det resterende beløb tilbage, kan du vælge at foretage en indsigelse til din bank i stedet. Så kan de tage stilling til, om der skal gås videre med indsigelsen eller ej.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk