Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 16-03-2023

Hvad er hvidvaskningsloven?

Hvidvaskningsloven er en vigtig lov, der har til formål at forhindre og opdage økonomisk kriminalitet og hvidvaskning af penge. Formålet med loven er at sikre, at finansielle institutioner og virksomheder følger visse procedurer for at identificere og rapportere mistænkelige aktiviteter.

Loven blev oprindeligt vedtaget i Danmark i 2007 og blev siden opdateret i 2017 for at bringe den i overensstemmelse med EU-direktiver. Hvidvaskningsloven gælder for en bred vifte af virksomheder, herunder finansielle institutioner, advokatfirmaer, revisorer og ejendomsmæglere.

Loven kræver, at virksomhederne indfører procedurer for at identificere og verificere deres kunders identitet, overvåge transaktioner og indberette mistænkelige aktiviteter til myndighederne. Hvis en virksomhed har mistanke om, at en transaktion er relateret til hvidvaskning af penge, skal den rapportere det til myndighederne.

Overtrædelse af hvidvaskningsloven kan have alvorlige konsekvenser, herunder bøder og retsforfølgelse. Det er derfor vigtigt for virksomheder at tage loven alvorligt og implementere de nødvendige procedurer for at overholde den.

Hvidvaskningsloven er en vigtig del af den overordnede indsats mod økonomisk kriminalitet og er med til at sikre, at Danmark forbliver et sikkert og pålideligt sted at gøre forretning. Ved at bekæmpe hvidvaskning af penge kan vi reducere kriminalitet og støtte en sund og stabil økonomi.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk