Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 16-03-2023

Hvad er Greenwashing?

Greenwashing – når miljøhensyn bliver til markedsføring

I dagens samfund er miljøhensyn mere end nogensinde før en vigtig faktor for forbrugere, virksomheder og politikere. Der er ingen tvivl om, at vores planet lider under klimaforandringer og andre miljøproblemer. Derfor er det vigtigt, at vi alle tager ansvar for at reducere vores negative påvirkning af miljøet.

Desværre er der også en tendens til, at virksomheder bruger miljøhensyn som en form for markedsføring, selvom deres produkter og praksisser i virkeligheden ikke er særlig miljøvenlige. Dette fænomen kaldes for greenwashing.

Greenwashing kan tage mange former. Det kan være, når en virksomhed bruger miljømæssige påstande på deres produkter eller i deres markedsføring, selvom deres produkter faktisk ikke er mere miljøvenlige end konkurrenternes. Det kan også være, når en virksomhed fokuserer på en enkelt miljøvenlig faktor, såsom genbrugsmaterialer, men ignorerer andre miljøproblemer i deres produktion.

Greenwashing kan være svært at opdage for forbrugerne, da de ofte ikke har adgang til tilstrækkelige oplysninger om en virksomheds praksisser og produkter. Derfor er det vigtigt, at myndighederne og andre regulerende organer tager ansvar for at opdage og stoppe greenwashing.

Som forbruger kan man også tage ansvar for at undgå greenwashing. Man kan undersøge virksomhedernes praksisser og produkter ved at læse rapporter og miljøcertificeringer. Man kan også støtte virksomheder, der har en troværdig og gennemsigtig miljøpolitik.

Det er vigtigt, at vi alle tager ansvar for at beskytte miljøet, og greenwashing er ikke en acceptabel måde at opnå dette på. Vi skal alle være opmærksomme på virksomhedernes praksisser og produkter og kræve mere gennemsigtighed og ansvarlighed. Kun på den måde kan vi sikre, at vores miljø ikke bliver ofret for profit og markedsføring.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk