Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 16-03-2023

Hvad er Girokort?

Girokort har været en fast del af danskernes betalingsvaner i mange år. Det er en nem og enkel måde at betale en regning på, og det kan bruges af alle, uanset om man har en bankkonto eller ej.

Girokort er en papirformular, der indeholder alle de nødvendige oplysninger til at betale en regning. På kortet står blandt andet modtagerens navn, adresse og kontonummer samt beløbet, der skal betales. Derudover er der også en betalingskode, som gør det muligt for bankerne at identificere betalingen og overføre pengene til den rigtige konto.

Når man modtager et girokort, skal man blot udfylde kortet med sine egne oplysninger og underskrive det. Herefter kan man tage kortet med til sin bank eller posthus og betale regningen. Det er også muligt at betale girokortet online ved hjælp af netbank.

Selvom girokort har været en fast del af danskernes betalingsvaner i mange år, er det ved at blive erstattet af andre mere moderne betalingsformer. MobilePay og Swipp er eksempler på betalingsapps, der er blevet populære i de senere år. Disse apps gør det muligt at betale en regning ved hjælp af sin smartphone, og det er både nemt og hurtigt.

Selvom der er mange nye betalingsformer, der er kommet til, vil girokort fortsat være en del af danskernes betalingsvaner i mange år endnu. Det er stadig en enkel og nem måde at betale en regning på, og det er stadig en populær betalingsform blandt mange danskere.

Så selvom vi måske kommer til at se færre girokort i fremtiden, vil der stadig være mange danskere, der vil foretrække denne betalingsform, fordi den er enkel, nem og sikker.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk