Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 22-03-2023

Hvad er Fuldmagt?

En fuldmagt er en aftale mellem to parter, hvor den ene part giver den anden part ret til at handle på vegne af sig i forskellige juridiske anliggender. Det kan eksempelvis være i forbindelse med køb eller salg af fast ejendom, oprettelse af testamente eller i forbindelse med bankforretninger.

Det kan være en stor fordel at have en fuldmagt, da det kan spare tid og besvær i forhold til selv at skulle stå for al kommunikation med de forskellige parter. Samtidig kan en fuldmagt også give dig ro i sindet i forhold til at have sikret dine interesser på bedst mulig vis.

Det er vigtigt at tage sig tid til at vælge den rette person eller organisation, som skal have fuldmagten. Det skal være en person eller organisation, som du har fuld tillid til, da fuldmagten giver vedkommende adgang til at træffe beslutninger på dine vegne.

Det er også vigtigt at få juridisk rådgivning i forbindelse med oprettelse af en fuldmagt, da der kan være mange forskellige regler og forhold, som skal tages højde for. Det kan eksempelvis være i forhold til, hvordan fuldmagten kan tilbagekaldes, eller hvad der sker i tilfælde af uenighed mellem parterne.

Hos en advokat eller juridisk rådgiver kan du få hjælp til at oprette en fuldmagt og sikre, at den er på plads på korrekt vis. På den måde kan du trygt overlade nogle af dine juridiske anliggender til en person eller organisation, som du har fuld tillid til.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk