Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 31-01-2023

Hvad er et holdingselskab?

Hvad er et holdingselskab?


Et holdingselskab er en betegnelse for et selskab, som ejer aktier, eller dele af aktier, i en eller flere virksomheder. Et holdingselskab har ikke nogen omsætning i sig selv, da det ikke producerer noget som andre driftsselskaber for eksempel gør. Derfor skal man heller ikke registrere moms, når man er medlem af et holdingselskab. 


Et holdingselskab fungerer i stedet som et led mellem dig, som ejer et selskab, og dem som udfører den egentlige drift. Det kan for eksempel være en konstruktion, hvor du ejer et holdingselskab, der i sig selv ejer en større virksomhed, som driver den egentlige drift.


Hvorfor bruge et holdingsskab?


Der er mange fordele ved at være medlem af et holdingselskab. For eksempel er du ikke direkte forbundet med der, hvor forretningen foregår. Du er altså ikke selvstændig i din driftsform, men derimod medejer af et kapitalselskab, der ejer andele i andre selskaber. Tænk på det ligesom at have en delelejlighed, som du kan tjene penge på, når den engang bliver solgt. Du betaler ikke den fulde pris, men du har stadig en god indtjening på din andel. 


Der er meget lille risiko for at tabe penge, når du investerer i et holdingselskab fordi risici og kapital er adskilt i flere driftsselskaber. Derfor adskilles de forskellige risikoprofiler og giver dig større mulighed for at tjene en god sum penge.


Hvad hvis et driftsselskab går konkurs? 


Hvis du har investeret gennem et holdingselskab, men selskabets driftsselskab er gået konkurs, så er du ikke i fare for at miste alle de penge, som du har investeret. Du får udbetalt den opsparede kapital, og mister altså ikke dine investeringer, som for eksempel sker, hvis en aktie, som du har investeret penge i, går konkurs. På den måde står dine penge altid mere sikkert i et holdingselskab.


Ulemperne ved et holdingselskab


Der er dog enkelte ulemper ved at være medlem af et holdingselskab. En af dem er, at der er krav om årsrapporter, som skal indsendes, før du kan blive godkendt. En anden ulempe er også, at der er en mindre udbetaling i egenkapital, end der er i driftsselskabet. Der er også højst sandsynligt et krav, at du har en revisor. Du har dog mulighed for at slippe for dette, hvis du opfylder en af disse forhold:   • Du har en sum på under 4 millioner kroner i din bank

  • Du har et antal på under 12 ansatte i løbet af et regnskabsår

  • Du har en nettoomsætning på under 8 millioner kroner


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk