Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-01-2023

Hvad er et erhvervslån?

Et erhvervslån er et beløb, som investorer eller kreditorer tilbyder som lån til virksomheder og personer med et CVR nummer. Her findes der flere forskellige muligheder for at opnå en kapital lige nu og her til investeringer, etablering eller drift af en virksomhed med det formål at skabe bedre betingelser for vækst og større tal på bundlinjen.


Ekstra kapital


Hvis der er brug for lidt ekstra kapital til at udvide virksomhedens interesser og for at skabe vækst, er det muligt at tage et såkaldt erhvervslån. Investeringer kan give bedre muligheder for vækst i fremtiden, og her er et erhvervslån måske lige præcis det, der skal til for at sætte gang i denne udvikling. Uanset hvilken virksomhedstype der er tale om, er det en mulighed at ansøge om et erhvervslån til at udvikle aktiviteterne. Her er det dog vigtigt, at der ikke bare takkes ja tak til det første og det bedste lån, der kommer frem af mulighed, men at der i stedet bliver sat ekstra tid af til at sætte sig godt ind i de vilkår, der gør sig gældende for alt det, der står med småt. 


Etablering, drift eller udvikling 


Der er flere områder, hvor det er muligt at kunne anvende et erhvervslån. Her kan der både være tale om et erhvervslån, der har til formål at skulle anvendes til etablering af virksomheden som en start, til driften eller udviklingen ligesom, at en kombination af disse kan betales ved hjælp af et erhvervslån. Med de rette investeringer, i eksempelvis nyt produktionsudstyr, kan der opstå muligheder for, at der kan skabes nye indtægter, hvilket fremmer tallene på regnskabets bundlinje. Sammenlignet med et bank lån, så er det mange gange mere oplagt at vælge et erhvervslån til virksomheden, da låneprocessen som oftest er nemmere og foregår hurtigere. 


Hold tungen lige i munden 


Der findes et utal af kreditorer, som tilbyder erhvervsdrivende med et CVR nummer et erhvervslån. Derfor er der også mange forskellige betingelser for at tage et erhvervslån, og det er vigtigt at finde frem til den løsning, der passer bedst til virksomheden og omstændighederne. Eksempelvis er der stor forskel på, om du vælger at tage et erhvervslån med sikkerhed eller et erhvervslån uden sikkerhed. Hvis der stilles sikkerhed, er der som oftest færre merudgifter forbundet med lånet, men også en større risiko hvis ikke det er muligt at betale lånet tilbage ud fra betingelserne. 

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk