Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 25-01-2023

Hvad er en wallet?

Hvad er en wallet?


En wallet er en online pengepung, der bruges til at opbevare, modtage og sende kryptovaluta. Den minder meget om en almindelig bankkonto i og med, at en wallet har en adresse, der fungerer som et kontonummer. En wallet er dog på ingen måde beskyttet i samme grad som en bankkonto, og det er vigtigt at vide, at en wallet kun er beskyttet, hvis du gør noget for at beskytte den. Hvis den ikke er beskyttet, er det nemt at stjæle dine kryptopenge. 


Hvordan får man en wallet?


Du får en wallet lidt på samme måde, som du får en bankkonto. Når du opretter dig hos en kryptovalutabørs, får du automatisk en wallet. Den wallet opbevare en enkelt kryptovaluta, så hver gang du køber en ny valuta, vil du automatisk få en ny wallet. 


Der findes dog også en masse andre typer af wallets, som du så kan vælge for at opbevare din kryptovaluta. Her er det muligt at opbevare forskellige kryptovaluta sammen. Generelt inddeles wallets ud fra, om de er online eller offline. Der kan være stor forskel på, hvor beskyttet de forskellige wallets er, så det skal man undersøge grundigt, inden man vælger at flytte sin kryptovaluta fra en wallet til en anden. 


Online wallets vs offline wallets


Når du skal vælge mellem wallets, er den største forskel, om de er online eller offline, men hvad betyder det så? Det kan f.eks. have stor betydning for sikkerheden.


Online wallets


Online wallets er de den mindst sikre løsning, du kan vælge. Online wallets er nemlig koblet op til internettet, hvilket gør det muligt for hackere og udefrakommende at tvinge sig adgang til din wallet. Du kan også hente en online wallet som et program på din computer. Her er det stadig muligt for hackere at stjæle din kryptovaluta, men de vil oftest gå efter de wallets, der ligger direkte på børsen, da udbyttet vil være en del større end hos en enkelt person. 


Offline wallets


Offline wallets findes i mange afskygninger, men det mest normale er at opbevare sin kryptovaluta på enten en harddisk eller et usb-stik. Denne løsning er smart, da det fjerner dine kryptovaluta fra internettet. På den måde kan man kun stjæle din kryptovaluta ved at stjæle dit usb-stik eller lign. Det er altså en løsning, der gør det umuligt for hackere at tvinge sig adgang til din wallet. 

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk