Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 12-01-2023

Hvad er en valutaomregner?

Med en valutaomregner kan du omregne værdien af en given valuta til en anden som eksempelvis danske kroner til euro. Valutaomregneren kan fortælle dig, hvor meget værdien af én krone er i en anden valuta, eller hvor meget et helt bestemt beløb er.

Du skal dog være opmærksom på, at der altid er tale om en vejledende kurs. Kursen kan nemlig ændre sig meget i løbet af en dag, mens en valutaomregner som regel kun opdateres én gang i døgnet.

Sådan kan du bruge en valutaomregner

Du kan bruge en valutaomregner, hvis du skal handle på udenlandske sider, hvor priserne ikke omdannes til danske kroner. Det kan give dig et bedre indblik i, hvad og hvor meget du har råd til.

Valutaomregnere kan også gøre det nemmere for dig, hvis du skal sælge noget privat til én fra udlandet, eller hvis du har din egen virksomhed og sælger udenfor landets grænser. De fleste regneværktøjer til erhverv kan hjælpe dig, men har du brug for ekstra hjælp, kan du bruge en omregner.

En omregner kan også hjælpe dig, hvis du skal på ferie og gerne vil finde ud af, hvor mange af den lokale valuta, du bør hæve, eller hvis du investerer i andre lande eller har særlige interesser indenfor emnet.

Forskellige valutaomregnere på nettet kan også give dig indsigt i, hvor meget kursen på en vis valuta er steget eller faldet.

Det skal du vide om valutakurser

En valutaomregner er rar at have, men det er også godt at vide lidt om kurserne, og hvad de bliver påvirket af rundtom i verden.

En valutakurs fortæller, hvor mange enheder af én valuta du skal bruge, hvis du vil købe en anden. Den lokale valuta bliver altid angivet i kurs 100 – det vil sige, at danske banker vil fortælle, hvor mange danske kroner skal til for at købe 100 af den førnævnte valuta.

Kurserne ændrer sig med jævne mellemrum, og det afhænger af det givne lands økonomi og diverse internationale aftaler. Du kan altså aldrig regne med, at en udenlandsk valuta vil være ensartet i en længere periode.

Den danske kroner er bundet til euroen og skal derfor følge euroens kurs. Det kaldes for en fast kurs og betyder, at én euro koster ca. 7,5 danske kroner. Omvendt er flydende kurser mere svingende – de opnås, når et lands kurs kun afgøres af landets egen økonomi, altså udbud og efterspørgsel.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk