Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 27-01-2023

Hvad er en skattekonto?

Hvad er en skattekonto?


Din skattekonto er en konto, som viser forskellige skatteinformationer vedrørende din virksomhed. Det kan for eksempel være den skat, som du allerede har betalt. Du vil også kunne se de beløb, som du skylder grundet for eksempel moms eller andre afgifter. Det er et godt overblik over din virksomheds indberetninger og opkrævninger. Du kan se din skattekonto på skat.dk, når du logger ind på din erhverskonto. 


Du skal selv indberette, hvad du skal betale eller betales


Når du logger ind på erhvervsdelen af skat, kan du vælge at indberette. Det er vigtigt, at du husker at gøre dette, da beløbet ellers ikke vil passe. En manglende indberetning betyder nemlig, at skat laver en foreløbig indberetning. Hvis beløbet er forkert, kan det have konskvenser for din virksomheds fremtidige økonomi og skatteforhold. 


Du skal altså selv indberette, om du skylder penge eller har penge til gode. Hvis du indberetter, at det er dig, som skylder penge, vil beløbet selvfølgelig være et negativt tal. 


Hvis du til gengæld indberetter, at du har penge til gode, vil beløbet være et positiv tal - altså et overskud. 


Du kan sagtens lave indberetninger før, at fristen er nået. Så vil beløbet bare stå på din konto indtil, at den aktuelle dato nås. Skylder du for eksempel penge, vil der stå et negativt beløb på din konto, da det er en fremtidig postering. Hvis det til gengæld er et positivt beløb, vil der ikke stå nogen dato. Når indberetningen er godkendt, vil beløbet dog blive flyttet op til den del af skattekontoen, som hedder akutelle posteringer


Det sker der med de penge, som du har til gode på skattekontoen


Et positivt tal på din skattekonto betyder, at du har penge til gode. Det er nemlig et overskud. Det er selvfølgelig penge, som du skal have udbetalt - og det får du også. 


Pengene vil automatisk blive overført til den konto, som er tilknyttet din virksomhed. Det vil ske indenfor 5 hverdage. Du behøver altså ikke selv gøre noget. 


Der er dog tilfælde, hvor pengene ikke vil blive udbetalt. Skat tjekker nemlig først, om du har noget gæld. Hvis du skylder penge, vil dit overskud nemlig gå til at betale din gæld af. 


Du vil også oftest have en udbetalingsgrænse. Hvis du har en udbetalingsgrænse på 200 kroner, vil beløb under 200 kroner ikke blive udbetalt. Du kan dog sagtens ændre din udbetalingsgrænse. Du vil dog aldrig kunne få udbetalt mere end 200.000 kroner. 


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk