Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 25-01-2023

Hvad er en kassekredit?

Hvad er en kassekredit?


En kassekredit er en kredit som en virksomhed eller en privatperson kan få via en bank. En kassekredit bruges som regel i en virksomhed, hvor kassebeholdningen i perioder er mindre, end det virksomheden har behov for. En kassekredit er en ekstra sum penge, af varierende størrelse, som en virksomhed eller en privatperson, har rådighed over, ud over egen kassebeholdning.


Flydende kassekredit


Et firma vil i mange tilfælde have behov for at have en kassekredit og for at gøre brug af den. Behovet vil ikke være det samme, hele tiden og ind imellem er der muligvis slet ikke behov for en kassekredit. Derfor får mange firmaer det der kaldes en flydende kassekredit. En flydende kassekredit kan dække over forskellige beløb, alt efter firmaets behov. Der kan laves særskilte renter og gebyrer, alt efter hvor store beløb kassekreditten skal kunne dække.


En virksomhed kan have behov for en kassekredit


En virksomhed kan eksempelvis have behov for en kassekredit, når der skal indkøbes nyt lager. De fleste virksomheder ligger ikke inde med en så stor kassebeholdning, at de kan betale en hel opfyldning af deres lager, på en gang. Her er en kassekredit altså en nem løsning.


En privatperson kan også få en kassekredit


Som privatperson kan man også have behov for en kassekredit. Hvis man eksempelvis har sæsonarbejde, vil der i løbet af et år være perioder, hvor man ikke modtager løn, eller kun en lille løn og andre perioder, hvor man modtager løn, eller større løn. Her er en kassekredit en nem løsning, til at dække de faste udgifter, i perioderne hvor der ingen løn kommer, eller hvor der kun er en beskeden løn.


Renter og gebyrer i forhold til kassekredit


En kassekredit er en art lån, som et firma eller en privatperson optager gennem banken. På linje med andre former for lån, er det ikke en ydelse som bankerne giver gratis.


Oprettelsen af en kassekredit medfører altid et oprettelsesgebyr. Størrelsen variere fra bank til bank. Derudover skal der betales renter af det beløb der bliver trukket på en kassekredit. Nogle banker er flinkere end andre og trækker kun renter når der rent faktisk gøres brug af en kassekredit. Andre banker pålægger et gebyr, hver eneste måned, uanset om firmaet eller privatpersonen benytter sin kassekredit, eller ej.


Renten er også variabel fra bank til bank. Det kan godt betale sig at lave en sammenligning, før man laver en kassekredit.


 

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk