Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 26-01-2023

fakturaservice

Hvad er en fakturaservice?


En fakturaservice er en online-service til udsendelse af fakturaer. Servicen sender dine fakturaer ud for dig, og med en fakturaservice slipper du for at printe fakturaer ud og sende dem pr. brev. Fakturaen bliver gennem fakturaservice sendt direkte og med det samme, i en e-mail, som en e-faktura, en online-faktura eller som en EAN-faktura.


I dag er fakturaservice en fast integreret del af de fleste digitale regnskabsprogrammer, så du nemt og hurtigt kan få dine fakturaer afsted. Systemet husker endda de indtastede oplysninger på kunder og andet, når du opretter og indtaster en kunde i fakturaservicen.


Hvordan bruger jeg en fakturaservice?


En fakturaservice er uhyre simpel at bruge. Alt hvad du skal gøre, er at indtaste oplysningerne i fakturaformlen.  • Din virksomheds oplysninger

  • Oplysninger på kunden

  • Ydelse

  • Beløb

  • Betalingsdato

  • Kontonummer


Kort sagt skriver du alle de oplysninger, der normalt er på en faktura ind. Herefter husker systemet oplysningerne, så det går endnu hurtigere, næste gang du skal sende en faktura. Dine firmaoplysninger er der allerede, så det er blot med at tilføje kunden – eller finde kunden under eksisterende kunder, hvis det er en fast kunde.


Hvad er en online-faktura?


En online-faktura er en faktura, der bliver sendt som en pdf-fil direkte fra din fakturaservice og ud til din kunde. En online-faktura indeholder de samme oplysninger som en fysisk faktura og skal leve op til samme fakturakrav.


Hvad er en e-faktura?


Ved en e-faktura er der også tale om en fil i stedet for et stykke papir. Mange virksomheder bruger i dag e-fakturaer. Det der adskiller en e-faktura fra de øvrige, er formatet. En e-faktura bliver som oftest sendt i et OIOXML-format eller et OIOUBL-format.


Hvad er faktura over e-mail?


En faktura sendt på e-mail er - ligesom en e-faktura og en online-faktura - en faktura, der bliver sendt som en fil i stedet som et fysisk brev. Den sendes som en vedhæftet pdf-fil i en e-mail.


Hvad er en EAN-faktura?


En EAN-faktura er en faktura, der skal bruges, når du sender fakturaer til en offentlig institution, som f.eks. en kommune. Forskellen på en EAN-faktura og en almindelige e-faktura er, EAN-nummeret og det særlige format fakturaen skal sendes i. Det skal altid være i OIOUBL-format.


Brug for hjælp til bogføring eller andet?


Har du brug for hjælp til bogføring, fakturering eller andet? Da står vi hos kERP parat til at hjælpe. Med vores systemer har vi gjort regnskaber og bogføring nemt.


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk