Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 14-01-2023

Hvad er en fagforening

En fagforening er et fagforbund, hvor du kan få støtte, hjælp og vejledning til ting, der relaterer sig til dit job og din karriere. Det kan f.eks. være hvis du har en konflikt med din arbejdsgiver, hvis du ikke har ordentlige arbejdsforhold eller hvis du har brug for sparring omkring næste skridt i din karriere.

En fagforening forhandler også overenskomster, så du som arbejdstager kan få ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Kom ind i et fagligt fællesskab

Det kan være dejligt at blive mødt af mennesker der kan forholde sig til ens situation. Det er noget vi alle sammen har brug for. Det har vi også i vores arbejdsliv. Det er i den forbindelse at det kan give rigtig god mening at finde frem til en fagforening, der gør sig indenfor den branche du er beskæftiget i. For at du kan gøre det, så kræver det dog i første omgang at du skaffer noget viden om fagforeninger og hvad de egentlig kan tilbyde dig.

Den rette fagforening for dig

Der er forholdsvis stor forskel på diverse fagforeninger. De repræsenterer hver især forskellige grupper på arbejdsmarkedet. Djøf er et eksempel på en fagforening der repræsenterer akademikerne mens 3F er en gammel fagforening der blandt andet er kendt for at repræsentere arbejdere og håndværkere. Det er derfor ikke ligegyldigt hvilken fagforening du får, da de sidder med forskellige kompetencer og har forskelligt fokus. Du skal derfor sørge for at finde en fagforening, hvor dine udfordringer og behov bliver mødt bedst muligt. Det kan du gribe an på forskellig vis. Først og fremmest vil det give mening at danne sig et overblik over dine muligheder. Herefter kan du begynde og sortere lidt i de muligheder der måtte være tilbage, så du ender med at vælge den helt rette fagforening.

Få mere tryghed i hverdagen

Den rigtige fagforening kan være med til at give dig den tryghed i jobbet, som du hidtil har savnet. Det er derfor afgørende at du finder en fagforening, der repræsenterer folk i din branche, så du kan få mere ro i maven. Så er der nemlig nogle at gå til, hvis dine rettigheder ikke bliver respekteret.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk