Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 2 minutter Sidst opdateret: 13-03-2023

Hvad er databehandleraftale?

En databehandleraftale er en aftale mellem to parter, hvor den ene part (databehandleren) behandler data på vegne af den anden part (databehandleren). En databehandleraftale er vigtig, fordi den sikrer, at personoplysninger behandles ansvarligt og i overensstemmelse med persondataforordningen.

Når en virksomhed eller organisation outsourcer opbevaring og behandling af personoplysninger til en databehandler, er det vigtigt at have en databehandleraftale på plads. Databehandleraftalen skal beskrive, hvilke oplysninger databehandleren vil have adgang til, hvordan disse oplysninger skal behandles, og hvordan databehandleren vil beskytte oplysningerne mod misbrug og sikkerhedsbrud.

En databehandleraftale skal også indeholde en række bestemmelser, der sikrer, at databehandleren overholder persondataforordningen. Dette inkluderer bestemmelser om databehandlerens forpligtelse til at beskytte dataene og informere databehandleren om sikkerhedsbrud. Der skal også være bestemmelser om, hvordan dataene skal slettes, når aftalen er afsluttet.

Husk, at det er den dataansvarlige part (virksomheden eller organisationen) der er ansvarlig for at sikre, at personoplysninger behandles i overensstemmelse med persondataforordningen. Databehandleraftalen sikrer, at databehandleren overholder reglerne for databehandling, men det er stadig den dataansvarlige parts ansvar at sørge for, at personoplysningerne behandles korrekt.

Kort sagt er en databehandleraftale en vigtig aftale, der beskytter personoplysninger mod misbrug og sikkerhedsbrud, når en virksomhed eller organisation outsourcer opbevaring og behandling af personoplysninger til en databehandler.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk