Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 25-01-2023

Hvad er cryptocurrency?

Hvad er cryptocurrency?


Cryptocurrency er det engelske ord for kryptovaluta. Cryptocurrency er den fælles betegnelse for de forskellige digitale valutaer der findes. Den første digitale valuta, og den som de fleste kender til, er bitcoin. Siden er der kommet mange andre cryptocurrency til.


Det oprindelige formål med cryptocurrency


Formålet med cryptocurrency var at skabe en anonym, digital valuta, som ikke kunne spores. Ideen var at cryptocurrency skulle fungere på lige fod med andre valutaer, men uafhængig af banker, regeringer og andre myndigheder.


Der findes mange forskellige cryptocurrency


I dag findes der mere end 1500 forskellige kryptovalutaer. Tallet er ikke konstant, da der stadig opstår nye, fra tid til anden.


De mest kendte cryptocurrency er Bitcoin, som var den første cryptocurrency, Ripple, Ethereum, Altcoin, Litecoin og Dogecoin.


Bitcoin er den første cryptocurrency


Bitcoin blev opfundet i 2009. Til at begynde med havde Bitcoin ingen reel værdi. Værdien på en given cryptocurrency opstår først i det øjeblik den bliver handlet.


Den første Bitcoin havde en værdi af 0,0001€. I 2017 kostede en Bitcoin omkring 17000 danske kroner. Kursen på Bitcoin steg således temmelig meget, i de første år.


Kursen på Bitcoins er dog meget svingende. I skrivende stund koster en Bitcoin omkring 12000 danske kroner.


Investering i cryptocurrency


Valutahandel er en meget almindelig form for investering. Cryptocurrency er en valuta som man kan investere i på samme måde som alle andre valutaer.


Om det er en god eller en dårlig investering, at investere i cryptocurrency, er svært at svare på. Som det ses i eksemplet herover med Bitcoins, kan cryptocurrency have meget store udsving. Derfor er der ingen der i dag med sikkerhed kan pege på en enkelt cryptocurrency og påstå at netop denne cryptocurrency, vil være en god investering, hverken på den korte eller den lange bane.


Cryptocurrency har ingen fysisk form


Cryptocurrency er en digital valuta og har derfor ikke nogen mønt. En cryptocurrency fungere således kun så længe den befinder sig i den digitale verden. Det er således også kun via digitale transaktioner at cryptocurrency fungere som betalingsmiddel.


Fremtiden for cryptocurrency


Som nævnt er der allerede mere end 1500 forskellige cryptocurrency, og der kommer hele tiden nye til. I dag er hverken Bitcoin eller nogen af de andre cryptocurrency en stor valuta, som eksempelvis euro eller dollars. Om cryptocurrency i fremtiden bliver en stor og almindelig valuta er svært at svare på. I skrivende stund er Bitcoin kun 13 år gammel.

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk