Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 19-12-2022

Hvad betyder RKI?

RKI kommer af Ribers Kredit Information, der er et selskab, der ejes af Experian. Det er et register, hvor dårlige betalere er registreret. RKI sælger deres data til banker og andre offentlige myndigheder, som de kan tage i brug, når de skal lave en kreditvurdering. 

Du kan derfor godt komme i problemer med at låne penge hos pengeinstitutter og andre virksomheder, der ønsker at kende din kreditværdighed, hvis du er registreret i RKI. Det kan betyde, at du ikke kan låne penge nogen steder, da du bliver anset som en dårlig betaler. 

Hvordan kommer man i RKI?

Du skal ikke være bange for at komme i RKI, fordi du har glemt at betale en regning eller to. Det er først, hvis du gentagende gange ignorerer rykkere fra selskabet, at de kan vælge at registrere dig hos RKI.
Du skal have minimum 3 rykkere, hvor den sidste advarer dig med, at du vil blive registreret i RKI, hvis ikke du betaler. 

Du skal også være opmærksom på, at der er beløbsgrænser for, hvornår du må blive meldt til RKI. Hvis det er til det offentlige, skal din gæld være på mere end 7500 kroner.
Hvis det er privat gæld, så gælder de to forskellige ting. Intervallet mellem 200 til 1000 kroner vil placere dig i et lukket register. Hvis det er mere end 100 kroner, så vil du blive registreret i et åbent register. 

Hvordan kan man komme ud af RKI?

Hvis du gerne vil hurtigt ud af RKI, så skal du betale det, som du skylder. Det er den nemmeste måde at komme ud af RKI på.
Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan betale din gæld, skal du prøve at lave en betalingsaftale med kreditor. Det også nogle gange være nok i forhold til at komme ud af RKI. 

Hvis du ikke laver en aftale, kan du maksimalt stå i RKI 5 år for at skylde penge til en bestemt kreditor eller person. 

Kan man tjekke, om man er i RKI?

Du kan godt selv tjekke, om du er i RKI, hvis du er bange for, at du er det. Det kan du gøre ved at logge ind med NemID eller MitID på RKI´s hjemmeside.
Hvis du skulle være registreret, så kan du se, hvem du skylder penge, og hvor stort beløbet er. Du kan herefter tage kontakt og prøve at lave en ordning i forhold til at betale pengene tilbage. 

Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk