Ordbogen

Få svar på en masse mystiske termer

Læsetid: 3 minutter Sidst opdateret: 30-01-2023

Hvordan holder du styr på din virksomheds økonomi?

Hvordan holder du styr på din virksomheds økonomi?


Der er mange tal i en virksomhed - lønninger, husleje, bilag mv. Det er vigtigt at have styr på sine regnskaber, så man ikke pludselig får nogle uforudsete udgifter. Få hjælp til at holde styr på din virksomheds økonomi.


Det mest brugte regnskabsprogram


Der findes mange smarte regnskabsprogrammer, som lover det ene og det andet. De fleste virksomheder bruger dog Microsofts eget Excel-program til regnskab. Programmet kan det nødvendige, der skal til for at holde styr på tallene, og ikke mere eller mindre end det. Det er alt, hvad du behøver som virksomhedsdrivende - så betal ikke for et dyrt, dårligt program.


Hold styr på diverse bilag


Der er altid mange bilag og regninger at holde styr på i en virksomhed. Gør det lettere for dig selv at holde styr på diverse bilag med app’en E-conomics. Med app’en scanner du blot alle kvitteringer ind, hvor app’en så gemmer disse. På denne måde har du alle kvitteringer samlet på din telefon, og de bliver herved ikke væk i din pung eller rundt omkring.


Excels mange funktioner


Der er mange muligheder i et excel ark, som du nemt kan benytte dig af som virksomhedsejer. Eksempelvis har Excel en formelfunktion, som udregner en bestemt ting, du gerne vil vide. Lav din egen formel i formelværktøjet og indsæt dine tal løbende - programmet vil selv regne ud, hvad det bliver, i forhold til den formel du har givet den.


Overblik over virksomhedens tal


Udover Excel kan du også bruge et helt gammeldags trick - pen og papir. Det er en rigtig god ide at have et klart overblik over din virksomheds nøgletal. Her er Excel en stor hjælp, men for at skitsere de vigtigste poster for dig selv, kan du også blot skrive det op i hånden. På denne måde får du et klart visuelt blik over din virksomhed, og hvordan den udvikler sig.


Visualiser dine fremskridt


Der findes mange programmer, der er gode til at visualisere din virksomheds fremskridt. Dette kan være en god ide, hvis du er en visuel person. På denne måde får du et bedre overblik over resultater og mål. Indsæt din virksomheds tal, og omdan disse til en graf. Herved kan du se, hvordan kurvet udvikler sig, og om det går den rette vej. Det er et nemt overblik.


Følg disse tips til at få overblik over din økonomi.


Blev du klogere? :0)

Kontakt os

Enten via kontaktformularen eller direkte pr email post@kerp.dk